Activiteit

Energie besparen in Buitenveldert? We hebben goede ideeën, een plan en geld

donderdag 5 oktober 2023 , 14:30 - 15:00 uur

We willen en moeten energie besparen, en nu is er een kans om dat voor huishoudens met een laag inkomen Buitenveldert te helpen. 

Met meer mensen gaan we dit in korte tijd in het najaar van 2023 uitvoeren, er is hulp nodig bij de voorbereiding en bij het maken en uitvoeren van een plan.

De organisatie 02025.nl heeft subsidie gekregen van de gemeente om dit mogelijk te maken. Dat is geweldig, nu willen we alleen nog details met elkaar afspreken. Het plan is om met een paar mensen (sleutelfiguren) contact met bewoners in de straat te krijgen waar het met de energie beter en goedkoper kan. En allicht wordt het wat comfortabeler in de woning.

De maatregelen die we voorstellen en waar we al veel ervaring mee hebben zijn: led lampen installeren, radiatorfolie en tochtstrips aanbrengen zodat de warmte in huis blijft en dergelijke. Ook kunnen we even naar de centrale verwarming kijken en deze misschien anders afstellen, en we kijken naar de ventilatie. En als u dat wil kijken we samen naar de jaarrekening van de energie en zoeken uit wat er beter kan. 

Op 23 september kunnen we hierover verder praten bij de markt op het Stadionplein tussen 14:00 en 15:00. En op 5 oktober tussen 14:30 en 15:00 in het WTC. Via de mail ben ik bereikbaar voor meer informatie: michael@turel.nl En voor meer informatie kunt u ook kijken bij: 02025.nl/buurtbespaarfonds!

 

Locatie
Stadionplein Amsterdam
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
bedoeld voor lage inkomens met hoge energierekening
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: