Activiteit

Zoek mee naar lichtvervuiling in de stad

Op woensdag , 19:00 - 20:30 uur
Illustration

Amsterdam is één van de meest verlichte steden ter wereld. Dat veroorzaakt lichtvervuiling en energieverspilling. Het verstoort het biologische ritme van mens en dier, met negatieve consequenties voor onze gezondheid en weerstand. Ook raken trekvogels gedesoriënteerd door de felverlichte stad, waardoor ze zich doodvliegen tegen de hoge gebouwen.

Ga met ons mee op zoek naar nutteloos brandend licht in kantoor- en schoolgebouwen. We beginnen op de Zuidas.

De zoekactie bestaat uit twee delen. De eerste avond fietsen we kriskras door de buurt en noteren de locaties waar het licht wel een onsje minder mag. Tijdens de tweede bijeenkomst gaan we de bedrijven en scholen schrijven om hen te wijzen op de lichtvervuiling én om te verzoeken het licht uit te doen buiten de gebruiksuren.

PS: Als je liever op zoek gaat naar nutteloos brandend licht in je eigen buurt, is dat natuurlijk ook waardevol! Sluit je dan aan bij de tweede avond, om gezamenlijk goede inhoudelijke brieven op papier te zetten. Doe je dat ook liever zelf thuis, laat ons weten welke kantoor- of schoolgebouw je aangeschreven hebt, zodat we een stedelijk overzicht kunnen samenstellen.

Locatie
Groenpunt Welkom, Stadionplein 65, 1076 CJ Amsterdam
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 8 jaar
start / einde
Gestart op wo 22 november 2023. Beëindigd wo 29 november 2023
Deel dit: