Activiteit

Energieontbijt #162 door klas 2F van IJburg College

maandag 11 december 2023 , 9:30 - 10:30 uur
Illustration

Maandag 11 december organiseren we samen met leerlingen van het IJburgcollege het 162e Energieontbijt! Deze leerlingen doen mee met het School Energie Project van 02025, een Urban Talentz project. Tijdens dit schoolenergieproject maken ze kennis met schone energie, -en vooral- benutten ze hun talent.

IJburg neemt het isolatieoffensief van de stad met beide handen aan. Hoever kan het eiland gaan met energiebesparen?

Op deze ochtend komen de volgende sprekers. Alles onder leiding van scholier Dion, Isabella Jansen en Pauline Westendorp:

Inloop vanaf 9:15, koffie staat klaar in de zaal vanaf 9:30! 

9:30 Welkom door de directeur van Het IJburg College: San van Donselaar! En het introductierondje en stand van zaken door 02025. 

9:45 Hoe duurzam is de school, door Nico Moen, de tekenmeester van weleer van het IJburg College en de stand van zaken van de zonnepanelen van Energiecoöperatie Zuiderlicht op IJburg en het IJburg College in het bijzonder.

9:55 René Dalmeijer, Energiecommissaris en Natuurlijk IJburg én schoiier Abderrahim presenteren 'waterzijdig inregelen'.

10:05 Scholier Miran met Simone van de Burg en/of Julia Jansen en/of Thomas van Dijk van Future Lab Waag over

    • meedoen in de energiewereld door je energiegebruik te snappen door een Dongle in je meterkast te hangen
    • en door waarde te krijgen uit de met de Dongle gemaakte meetwaardes.. door misschien wel met de buurt te handelen op de energiemarkt

10:15 Scholieren Ghizlane en Joshua over ons werk in het schoolenergieproject vanuit het perpectief van de Donut Economie. Kay-Leigh en Mareshaël bakken zelf duurzame donuts.

10:20 Een politiek getinte rap door scholieren Achraf, Jayrell en Soufian. De unieke opening van de inschrijflijst voor een gratis pakket om je energierekening fors te verlagen. 

10:25 Vragen 

10:30 Afsluiting

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
maximum aantal deelnemers
40

Aantal aangemelde deelnemers: 4

Deze mensen komen:
- Flip Schrameijer
- Pauline Westendorp
- Isabella Jansen
- Michel Vogler

Meld je aan
Deel dit: