Activiteit

HIER opgewekt | 19 maart 2024

dinsdag 19 maart 2024 , 9:30 - 18:00 uur
Illustration

Op dinsdag 19 maart 2024 vindt de 12e editie van HIER opgewekt plaats: het grootste landelijke evenement voor en over lokale energie-initiatieven. In één dag alles over collectief energie besparen, opwekken, en duurzame warmte. Locatie is de Flint in Amersfoort.

HIER opgewekt is hét ontmoetingsmoment voor iedereen die betrokken is bij lokale initiatieven: bewonersgroepen, energiecoöperaties, ambtenaren en energieprofessionals. Doe nieuwe kennis op, leer van gelijkgestemden, en leg contact met mogelijke samenwerkingspartners.

Het programma bestaat uit een plenaire opening en twintigtal deelsessies over collectief energie besparen, duurzame warmte, en opwek (zon en wind). Voor deelnemers met verschillende kennisniveaus. Een greep uit de onderwerpen:


Energie besparen: hoe organiseer je acties met de buurt, hoe werk je goed samen met bedrijven en gemeente, hoe betrek je moeilijk bereikbare doelgroepen?
Duurzame warmte: hoe krijg je als bewoners invloed bij warmtenetten, hoe pak je het op kleine schaal collectief aan, hoe zit het met warmtepompen?
Opwekken: waar zijn collectieve projecten nog mogelijk, hoe gaan we om met een vol stroomnet, hoe kunnen we energie slim opslaan?

>> Programma & aanmelden: hier.nu/hieropgewekt2024


HIER opgewekt is een initiatief van klimaatstichting HIER.

Kosten
Met korting
Kosten toelichting
Voor bewonersinitiatieven en coöperaties hanteren we een flink gereduceerd tarief.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
omschrijving doelgroep 
HIER opgewekt is interessant voor: - Bewonersinitiatieven die zich in hun wijk, buurt of gemeente bezighouden met collectief energie besparen of duurzame warmte. - Energiecoöperaties op de gebieden energiebesparing, opwek (zon en wind), en duurzame warmte. - Ambtenaren van gemeenten, provincies en Rijksoverheid die met lokale initiatieven te maken hebben. - Professionals in de energiewereld die (willen) samenwerken met lokale initiatieven. Denk aan werknemers van warmtebedrijven, netbeheerders, energieleveranciers en serviceverleners.
Deel dit: