Activiteit

Kickoff slim energiebesparen. Oog voor je energiecijfers.

vrijdag 23 februari 2024 , 19:30 - 21:30 uur
Illustration

Bij slim energiebesparen gebruik je cijfers. Die staan bij deze workshop centraal. Cijfers over je energiecontract, je energieverbuik, de buitentemperatuur, de gemiddelde binnentemperatuur, je sluipverbruik en bespaaropties en wat die kunnen opleveren.

Door samen te praten over je cijfers, hoe je die kan vergaren, de verhoudingen en je bespaarmogelijkheden krijgen we een goed beeld van wat werkt en wat niet, en krijgen we handvaten hoe we slim met energie kunnen omgaan.

Het is zeer handig om bij deze sessie liefst een computer of tablet mee te nemen, of anders een smartphone, omdat we ook van je energieapp en andere rekentools gebruik willen gaan maken. Neem ook een energierapport mee als je dat hebt, of zorg dat je kan inloggen op de "mijn"-omgeving van je leverancier.

Het programma ziet er ongeveer zo uit:

Naast het uitleggen van wat we tijdens de bijeenkomst gaan doen krijg je een boekje met alle handvaten. Daarna gaan we samen onze eigen situatie uitzoeken en in ons rekentool invoeren. Daar heb je de gegevens van je leverancier nodig. Heb je ze niet beschikbaar, dan moeten we aannames maken. 

Verder gaan we in vogelvlucht door de principes en besparingsmogelijkheden rond Verwarmen, Douchen de Badkamer en Keuken, Wassen Drogen, Continu verbruik, Slurpers,  en Rest Elektra (waaronder verlichting)

Op basis van de opties maken we een start met een persoonlijk aktieplan. 

Tot slot leen ik indien gewenst meetinstrumenten uit en leg uit hoe die te gebruiken bij het behalen van je aktieplan. We kijken op het einde hoe we met elkaar in contact blijven en elkaar scherp houden bij het behalen van de doelen. Mogelijk om nog een tweede sessie te organiseren om de reslutaten met elkaar af te stemmen.

Locatie
Bij een particulier kunnen we gebruik maken van de kantoor/atelier ruimte om samen te komen voor deze kick-off.
Jacob Marisstraat 30 1058 JA Amsterdam
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Dit initiatief wordt gesponsord door het Buurt Bespaar fonds Amsterdam, je krijgt een boekje met uitleg en de mogelijkheid meetapparatuur een tijdje te lenen of te kopen.
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Je energierekening is hoger dan je lief is of meer dan 150 a 200 euro per maand. Je wilt daar best wel iets aan doen. Maar waar te beginnen? Je weet heus wel wat er zoal kan, maar ziet soms door de bomen het bos niet meer. Je wilt eerst weten welke maatregelen echt zin hebben in jouw geval. Misschien moet je nog wat meer mensen thuis zien te overtuigen. Dan kan wat munitie kan geen kwaad. Je kijkt wel eens naar je energieverbruik, of op zijn minst naar je voorschot, maar vindt het toch te ingewikkeld om daar chocola van te maken. Wat zeggen die cijfers en grafiekjes? Naar de cijfers kijken is niet je hobby, en je vindt het wel een idee om er samen eens gestructureerd naar te gaan kijken. Je staat open voor tips over hoe je zelf een tijdje gegevens kan verzamelen en beslissingen op te baseren. Je bent bereid daar een paar uurtjes met anderen over te praten.
Documenten
maximum aantal deelnemers
10

Aantal aangemelde deelnemers: 3

Deze mensen komen:
- Esther Zumpolle
- Gigi Calkoen

Meld je aan
Deel dit: