Nieuw bericht

Koffie werkt! The Amsterdam Approach. Meld je aan voor het 100e feest!

geplaatst op 28 maart 18, 11:53 uur, door Pauline Westendorp

Elke revolutie, want de energietransitie is een revolutie, begint met een wens van een mens. En die wens wordt gedeeld aan de keukentafel. Daarna begint de zoektocht, ontstaan er ontmoetingen, uitwisselen van tips, gaan een paar avonturiers daadwerkelijk experimenteren en hun ervaringen delen zij weer aan de keukentafel. Pas als die keukentafel bestaat uit burgers, uitvinders, kennisinstellingen, belangenorganisaties en de overheid, dan wordt het een krachtige beweging, een peloton, dan krijgt de transitie vleugels.

Alle mensen aan die keukentafel maken deel uit van het peloton en zorgen dat hun eigen gebouwen ook de transitie doormaken. Deze ‘Amsterdam Approach’, Douwe Jan Joustra noemt dat ook wel ‘koffie werkt', wint prestigieuze innovatieprijzen. Dat is in het kort het verhaal van de energie-omwenteling in Amsterdam.

Volgende week donderdag is het 100e Energieontbijt. In vijf jaar tijd zijn we gegroeid van individuele keukentafels naar een steeds groter peloton van mensen die elkaar verder helpen. Kom het vieren, meld je aan via deze link en zie jezelf terug op de lijst!