Nieuw bericht

Laat als ABP lid weten dat u wilt dat uw pensioenfonds voor het klimaat stemt!

geplaatst op 11 april 18, 12:12 uur, door Roos Wijker

Bent u geen ABP lid? Lees dan toch verder, want u kunt al helpen doormiddel van het verspreiden van deze oproep in uw netwerk. 

Werkt u voor de overheid of in het onderwijs en spaart u voor uw pensioen bij het ABP? Dan heeft u invloed op het ABP! Roep het ABP daarom op om vóór de klimaatresolutie van Follow This te stemmen, zodat Shell zich houdt aan het klimaatakkoord van Parijs!

Momenteel is er een petitie gestart door Huub Borren, een medewerker bij het Ministerie van Buitenlandse zaken. Net als de 67 hoogleraren, die hun stem lieten horen via een opiniestuk in de NRC, wilt hij dat zijn pensioen wordt ingezet voor een duurzame toekomst. Hij kon het daarom niet waarderen dat ABP de afgelopen jaren tegen de klimaatresolutie van Follow This stemde. Hierbij vraagt Follow This aan Shell om doelstellingen te zetten in lijn met het Klimaatakkoord. Met deze petitie wilt hij aan ABP laten zien dat veel ABP leden ook willen dat ABP zijn invloed als aandeelhouder gebruikt om zich duidelijk te richten op een duurzame toekomst. 

Ik help Huub om deze petitie onder zoveel mogelijk ambtenaren te verspreiden. Het zou geweldig zijn wanneer u deze petitie, als ABP lid, wilt ondertekenen, maar het zou nog fijner zijn wanneer u deze ook wilt delen in uw netwerk. Alleen met genoeg ondertekeningen kunnen we tenslotte een duidelijk signaal afgeven aan ABP. Hieronder ziet u de petitie link en kunt u er meer informatie over vinden. 
Teken hier de petitie 

Heeft u vragen of opmerkingen, laat dit dan vooral weten. 

Met vriendelijke groeten,

Roos Wijker