Nieuw bericht

Organisaties in Zuidoost werken samen voor een circulaire economie

geplaatst op 28 mei 18, 16:01 uur, door 02025

Amsterdam Zuid Oost 24 mei 2018

Wat zou het mooi zijn afval lokaal in te zetten als grondstof. Dat draagt bij aan een circulaire economie en levert een schoner milieu en een leefbaarder gebied op. Een aantal organisaties in Zuidoost zet hierin de eerste stap. Zij willen organisch afval lokaal verwerken in een vergister en tonen daarmee verantwoordelijkheidsgevoel, ondernemerschap en ambitie om te innoveren.

Op 24 mei jl. tekenden Amsterdam ArenA, ING, Hogeschool van Amsterdam, ABN Amro, Nationale Nederlanden, AMC en NUON voor hun vestigingen in Zuidoost een intentieovereenkomst. Zij bieden hun organisch afval (swill) aan als de grondstof voor de toekomstige vergister in Zuidoost.

De vergister produceert duurzame energie en compost. De lokale verwerking zorgt voor minder transportbewegingen en emissies in het gebied. De duurzame energie en het compost worden weer ingezet in Zuidoost. SUEZ gaat de installatie exploiteren. The Waste Transformers levert de techniek.

Komende maanden werken de partijen de plannen verder uit, worden meer deelnemers geworven en zullen vergunningen voor de installatie aangevraagd worden.

Foto