Nieuw bericht

EnergieOntbijt #10 DvdD Amstelveen

geplaatst op 15 oktober 2018, 20:17 uur, door EnergieOntbijt Amstelveen

Op het 10e EnergieOntbijt in Amstelveen deelden 60 gasten van Wijkplatform Keizer Karelpark, onder het genot van een biologisch eitje, croissantje en kopje cappuccino, met elkaar tips, vragen en adviezen. Met vele enthousiaste partners vierden we op deze 10e landelijke Dag van de Duurzaamheid niet alleen het 10e EnergieOntbijt. Ook organiseerden we een duurzame markt en een talkshow op het Stadsplein. De gemeente maakte een mooi filmpje van deze dag. 

Oogst, presentaties en contactgevens

Wat we zoal bespraken tijdens het ontbijt en waar je meer informatie hierover kunt vinden...

  • Collectieve energie besparen of opwekken? zie in de bijlage Carina Dijkhuis's presentatie over het 1-jarige Duurzaamheidsfonds.
  • Voorinschrijven op Zonnepanelen Delen in Amstelveen? Wees er snel bij via deze link of lees de presentatie van Merijn van der Ven in de bijlage van dit verslag.
  • Hoe werkt Samen Verduurzamen (SAFE) van Eigen Haard? Lees het na in de presenatie van Inge Fraij in de bijlage van dit verslag.
  • Huishoudelijk leasen? Hans Buijze schonk ons Moyee Capouccino met een lease koffiemachine van Bundles. Volg de link als je hier meer over wilt weten.
  • Hoe bak je een inductie eitje? Lena de Man van Wijkplatform Keizer Karelpark liet het zien.
  • Elkaars energieverbruik vergelijken en tips geven om te verminderen? Wijkplatform Keizer Karelpark organiseert hierover een vervolgbijeenkomst: wijkplatformkeizerkarelpark@participe.nu
  • Vraag en aanbod onder ontbijtgasten? Vind de matches die Anne Marie van Leent maakte tijdens het voorstelrondje in de bijlagen van dit verslag.

Opkomst

60 ontbijtgasten
30 nieuwe gasten
20 inwoners van Keizer Karelpark
10 Duurzame markt kraamhouders
Vind foto’s, filmpje en presentaties in de bijlagen van dit verslag.

Hartelijk dank aan iedereen die een bijdrage leverde aan dit EnergieOntbijt!

7 foto's
Foto (c) Paul van Riel
Foto (c) Paul van Riel
Foto (c) Paul van Riel
Foto (c) Paul van Riel
Foto (c) Kees Willems
Foto (c) Kees Willems
Foto (c) Kees Willems