Reactie

Reactie op: Het net onder spanning - Hoe ontlasten we samen het elektriciteitsnet?

geplaatst op 15 oktober 2019, 11:43 uur, door Evert Kuiken
Ha! Wij van WC-eend adviseren WC-eend (sorry, Windside). Beste Wim, het punt is hier niet zozeer verantwoordelijkheid, het gaat om betaalbaarheid. Netbeheerders zoals Liander kunnen het net verzwaren, maar daar zitten belangrijke nadelen aan: hoge kosten, wegen die open gebroken moeten worden, gebrek aan gekwalificeerd personeel. En dat voor een piekbelasting rond 18 uur, als alle warmtepompen aan gaan en elektrische auto's opgeladen moeten worden. Dat kan slimmer.

We moeten dus zoeken naar een optimale oplossing. En dat is wat LENS (mijn werkgever) nu al een tijdje doet. In samenwerking met o.a. Liander. Een accu in elke woning is niet optimaal. Liander heeft in Rijsenhout al onderzocht of een wijkaccu een betere oplossing is. Maar waarom niet gebruik maken van die accu die voor de deur staat? En waarom dat opladen van die auto even uitstellen tot late op de avond/in de nacht, als het meer waait en de warmtepompen uit gaan omdat er geen verwarming meer nodig is?
1 reactie

Dave van Dongen

Precies, we moeten gewoon meer aan vraagsturing doen. Niet alleen met het opladen (of ontladen) van elektrische auto's, maar ook met het aan- of uitschakelen van koelkasten, etc. De warmtepomp is overigens ook een mooie mogelijkheid voor vraagsturing. Het is niet zo dat die om 18u 's avonds aangaat. Lees meer
16-okt-2019 11:07
Wil je ook reageren? Meld je dan aan