Nieuw bericht

Denk mee: hoe gaat Amsterdam meer duurzame energie opwekken?

geplaatst op 1 november 2019, 14:49 uur, door 02025

Ons elektriciteitsverbruik neemt de komende jaren enorm toe, bijvoorbeeld omdat we steeds meer elektrisch gaan rijden, koken en/of verwarmen. Er moet dus meer energie duurzaam worden opgewekt en het elektriciteitsnetwerk moet daarom flink worden uitgebreid. In navolging van het Energieakkoord dat deze zomer zowel landelijk als voor Amsterdam werd gepresenteerd, moeten nu lokaal worden nagedacht over de manier waarop we de gestelde doelen met elkaar gaan invullen.

Voor Amsterdam zijn de afgelopen maanden drie verschillende ruimtelijke scenario’s zijn uitgewerkt die aangeven hoe Amsterdam meer energie duurzaam kan opwekken. De gemeente Amsterdam wil graag weten wat Amsterdammers en Amsterdamse koplopers, vinden van deze drie scenario's voor onze eigen buurten.

Denk hierbij aan vragen als: welk scenario of combinatie van scenario's zie jij wel zitten voor jouw buurt of initiatief? Of juist absoluut niet? Of misschien wel maar onder bepaalde voorwaarden?

Iedereen weet hoe een windmolen of een zonnepaneel eruit ziet, maar het is een stuk ingewikkelder om een voorstelling te maken van energievoorzieningen die er nog niet zijn. Om daarbij te helpen is bij ieder atelier de mogelijkheid geboden om hiervan een beeld te vormen m.b.v. virtual reality software. 

Om de voorkeuren, wensen en visies van o.a. koplopers in de stad mee te nemen worden er in totaal 4 ateliers georganiseerd de komende periode. Je kunt hiervoor aanmelden via de link onderaan het bericht, in het formulier kun je ook aangeven welke avond je wilt deelnemen. Het gaat om de volgende momenten:

  • Maandag 28 oktober voor Noord (geweest)
  • Dinsdag 29 oktober voor Oost en Zuidoost (geweest)
  • Donderdag 7 november voor West en Nieuw-West
  • Dinsdag 12 november voor Centrum en Zuid

Programma:
18:00-18:30: Inloop met soep/ salade en broodjes
18:30-18:35: Opening en welkom
18:35-18:45: Presentatie ambities voor Amsterdam
18:45-19:10: Presentatie scenario’s energieopwekking
19:10-19:15: Introductie werkvorm
19:15-19:30: Pauze
19:30-20:30: Reactie op de scenario’s in kleine groepen, max. 8 pers.
20:30-21:00: Afronding met reflectie en vooruitblik

Om deel te nemen moet je je wel aanmelden via onderstaande link:
Aanmelden voor Atelier bij jouw in de buurt

Foto