Nieuw bericht

⚡️ De Energy Challenge ⚡️

geplaatst op 5 december 2019, 15:40 uur, door Tom du Bois

Twee weken geleden kwamen de duurzame koplopers van 02025 naar het stadhuis voor een demo over de ⚡️ Energy Challenge. De Energy Challenge is een wedstrijd van een maand waarin gezinnen samenwerken om hun energieverbruik terug te dringen. Via een whatsappgroep ontvangen de gezinsleden leuke opdrachten om bewustwording omtrent energieverbruik te vergroten. Ook krijgen de gezinnen per week inzicht in hun energieverbruik via een koppeling met de slimme meter.

De Energy Challenge is ontwikkeld door het CTO Innovatieteam van de Gemeente Amsterdam. Deze afdeling houdt zich bezig met innovaties binnen het publieke domein om maatschappelijke meerwaarde te creëren. Het doel van De Energy Challenge is het terugdringen van de CO2 uitstoot van de gebouwde omgeving in Amsterdam door Amsterdams te stimuleren kritisch na te denken over hun gas- en stroomverbruik.

Foto: Heike Faber, design thinker en ontwikkelaar van de Energie Challenge legt uit hoe het werkt.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over wat de Energy Challenge precies inhoudt.

Meer weten of mee doen, mail naar t.du.bois@amstedam.nl

3 foto's
1 reactie

Dave van Dongen

Mooi! Lijkt me gaaf om deze Energy Challenge zo breed mogelijk in te zetten en zo snel mogelijk massaal uit te rollen. Bedankt voor de link naar de presentatie! En succes met de ontwikkeling! :-)
6-dec-2019 14:16
Wil je ook reageren? Meld je dan aan