Nieuw bericht

Het 02025 Energieontbijt : the story and future! ....

geplaatst op 25 februari 2020, 13:39 uur, door John van Gelder

Hoe we begonnen..

Het energieontbijt wordt door 02025 regelmatig georganiseerd als het netwerkplatform voor duurzame energie vraagstukken in de stad. Tijdens het ontbijt ontmoeten koplopers elkaar en worden er plenair verschillende onderwerpen besproken binnen de Amsterdamse energietransitie. Iedereen is altijd op zijn eigen plekje in de stad bezig, maar tijdens het energieontbijt komen we bij elkaar om gelijkgestemden te ontmoeten, te netwerken en van elkaar te leren. Onderwerpen die tijdens het energieontbijt besproken worden komen altijd uit een lange lijst van oproepen en uitspraken die leven bij de vele koplopers, meer dan 67 energiecomissarissen en ruim 23 kopgroepen. Het energieontbijt is gezellig en nuttig, maar het kan nog beter. Hoe kunnen we het nog meer in dienst laten staan ter ondersteuning van alle andere activiteiten en projecten binnen 02025.


Waar we nu staan.. 
Het proces van de energietransitie kent vele kanten. Koplopers lopen tegen verschillende soorten belemmeringen aan waarvan oplossingen onderling gedeeld of versterkt kunnen worden. Het energieontbijt is hierbij een fenomeen om elkaar beter te kunnen vinden. Om focus te houden hebben de energieontbijten elk een eigen thema. Zoals bijvoorbeeld “eigenaarschap en democratie” of “subsidies en regelingen”. Hierdoor worden niet alleen meer mensen getrokken naar de ontbijten maar weten de aanwezigen elkaar op deze thema’s beter te vinden en ondersteunen. al meer dan #125 ontbijten!!!  Daarnaast zijn de tafels tijdens het ontbijt verdeeld per regio in de stad, zoals “centrum” en “zuid-oost”. Koplopers blijken nu ook buurtgenoten en kunnen onder het genot van een broodje en kop koffie netwerken , het team van 02025 en consortium partners te leren kennen.


Hoe we vooruit willen.. 
Tot nu toe werd het energieontbijt georganiseerd in de Old School in Amsterdam Zuid. Het concept van het energieontbijt is de afgelopen tijd verbeterd en meer gefocust, nu is het tijd om dit concept uit te gaan breiden . De next step is om energieontbijt concept door de hele stad te organiseren. Hiervoor heeft 02025 verschillende ‘hubs’ in de stad op het oog. Dit zijn actieve locaties waar mensen die hun gebouw of gebied op schone energie elkaar kunnen ontmoeten. De maandelijkse ochtend waarbij koplopers elkaar vinden en ondersteunen vindt dan niet alleen plaats in Amsterdam zuid maar in heel de stad.

Ook een energie ontbijt, energie ontbijt, borrel of andere social event organiseren?
Heb je een locatie, een locaal netwerk van koplopers en plan of idee om je buurt/wijk/gebied te ondersteunen met energietransitie oplossing ?? Laat het ons (02025.nl) weten! Wij willen graag jouw initiatief ondersteunen met oa draaiboek en topics om jouw koplopers aan elkaar verbinden!


Neem contact op met : john@02025.nl of thijs@02025.nl voor meer informatie

 

3 foto's