Nieuw bericht

Camelot herziet servicekosten: € 500 per huurder terug

geplaatst op 23 juni 2020, 12:53 uur, door stichting !WOON

Huurders in de Rijswijkstraat in Amsterdam ontvingen € 500 terug van hun verhuurder Camelot. Het is een correctie van de servicekosten over 2018. De verhuurder maakt al jaren fouten in de afrekening en verloor een serie procedures bij de Huurcommissie over eerdere jaren. Vervolgens kwam het na overleg tussen de eigenaar, Camelot en !WOON tot correctie van de afrekening voor alle huurders in het pand over 2018. Een mooi resultaat voor honderden bewoners. Toch resteert  een probleem. Camelot wil dezelfde correctie niet toepassen over het jaar 2017 en ook niet bij andere panden. Dus gaat nu weer een groot aantal huurders uit de Rijswijkstraat en de Slotermeerlaan in Amsterdam naar de Huurcommissie, met hulp van !WOON. Huurders elders in Nederland raden we aan goed naar de afrekening servicekosten te kijken. Aankaarten van de afrekening 2017 kan tot uiterlijk 30 juni aanstaande, nadere uitleg hieronder.

Camelot is een groot verhuurder van studentenpanden in heel Europa. In Nederland beheert de organisatie panden in onder andere Amsterdam, Deventer, Eindhoven, Enschede, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. De organisatie kwam al diverse malen in het nieuws met te hoge kosten en beloofde beterschap. Dat blijkt nog niet overal gelukt. Ook werd de organisatie via de rechter teruggefloten voor het vragen van € 200 voor toegang tot de website MyCastle. Alle huurders die er om vragen horen dit geld terug te krijgen.

Servicekosten te hoog
Naast de huurprijs betalen alle huurders servicekosten. Dat bedrag is een voorschot en dat moet jaarlijks afgerekend worden op basis van de werkelijk gemaakte kosten. Op die afrekening is het nodige af te dingen. Zo rekende Camelot voor de verwarmingskosten met het maximumtarief volgens de warmtewet, terwijl de feitelijke kosten veel lager waren. Ook berekent ze kosten die tot het onderhoud horen en niet in de servicekosten. Verder berekent zo ook kosten van personeel door als huismeester, terwijl deze tenminste een deel van hun tijd bezig zijn met beheer voor Camelot. Ook waren de gehanteerde tarieven te hoog.

Lees verder op de site.

Foto