Bericht

Elektrisch koken: tijd en temperatuur

Geplaatst op 12 juni 2019, 09:56 uur

Steeds meer restaurants gaan van het aardgas af. Wagamama is een van de eerste restaurants die ook elektrisch wokt. Een vlam in de pan is nu verleden tijd, maar voor chefs is het een stuk prettiger werken. De temperatuur in de keuken is een stuk lager bij elektrisch koken.

Waarom heeft Wagamama Zuidplein besloten om over te stappen op elektrisch koken?
Na tien jaar was de keuken echt aan vervanging toe. Zo kwamen we vorig jaar voor de keuze: elektrisch of gas. Het aardgas gaat een keer op en we wisten dat Amsterdam wil verduurzamen. Met het oog op de toekomst was dit een goede springplank om van het aardgas af te gaan. We hebben veel research gedaan. Zeker omdat je in een professionele keuken staat, wil je geen risico’s nemen door over te gaan op inductie. Via de keukenleverancier hadden we een testmodel meegekregen. We stonden echt met open mond te kijken hoe makkelijk dat werkte.

Lees meer

Illustration
 
Deel dit: