Update

Update bij Watergraafsmeer

Geplaatst op 15 oktober 2019, 11:34 uur

We zijn gestart met z'n drieën: Nico (Energiecommissaris van 1098), Erwin (buurman van Nico) en Peter (Energiecommissaris van 1097). Samen zijn wij de Energiecommissie Watergraafsmeer :-), beter bekend als Watergraafsmeer Samen Duurzaam WSD. We staan regelmatig op de Pure Markt in Park Frankendael om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Verder zijn we aangesloten bij Gaasperdams GroenGas van Anne Stijkel. We denken namelijk dat GroenGas een mogelijke derde oplossing is voor bewoners van de WGM - naast de twee andere opties voor de buurtgerichte energietransitie, namelijk 1) een warmtenet en 2) 'all electric'.
We willen graag met de gemeente, het stadsdeel en het gebiedsteam optrekken. We hebben in 2018 al een voorstel gedaan voor het Gebiedsplan 2019 en ook dit jaar zullen we plannen indienen voor het Gebiedsplan 2020. De gemeente wil zelf dat er in 2021 voor alle buurten een plan ligt.
We denken dat het belangrijk is om de bewoners te informeren in een zo vroeg mogelijk stadium. Dan kunnen wij meedenken en meebeslissen over de plannen voor onze buurt.

Deel dit: