Bericht

Geslaagde Duurzame Huizenroute Oost!

Geplaatst op 4 november 2019, 22:30 uur

De Duurzame Huizenroute Amsterdam Oost (2 november 2019) begon bij ons thuis in de Watergraafsmeer, met koffie en appeltaart. De groep van 12 was erg gezellig en geïnteresseerd. We zijn ons huis uit 1910 met een d-MJOP (duurzaam MeerJarenOnderhoudsPlan ;-) stapsgewijs aan het verduurzamen. We hebben o.a. zonnepanelen, een inductiefornuis en vloerisolatie. We willen nog een hybride warmtepomp, een achterpui met HR++ glas en GroenGas uit Gaasperdam.

Het tweede huis van de route is uit 1903, maar aan de binnenkant is het eigenlijk een nieuwbouwhuis: volledig van het gas af, zeer goed geïsoleerd, vloerverwarming, geothermische warmtepomp, mechanische ventilatie, zonnepanelen... State of the art! Heerlijk binnenklimaat.

Het derde adres ligt verscholen in de Transvaalbuurt. Heel bijzonder, ook wegens de sterke sociale binding in de wijk. De buurt is 'gespikkeld', huur en koop door elkaar, veel VvE's en veel in eigendom van Ymere. Een bijzonder interessant zonnepanelen-project wil helaas maar niet van de grond komen. 

Het vierde adres aan het Iepenplein heeft ook moeite om binnen de VvE van 35 appartementen een gezamenlijk duurzaamheidsplan op te stellen. De bewoners hebben zelf al veel maatregelen genomen, vooral isolatie, maar voor een duurzame vervanging van de blokverwarming is nog geen consensus gevonden. 

Het was een mooie, leuke en leerzame ervaring, deze Duurzame Huizenroute! Goed gezelschap en altijd leuk om andermans huis te bekijken. Veel dank aan Frank, Hans en Yoram voor het openstellen van hun huizen. Tot volgende keer!

https://duurzamehuizenroute.nl

 

Deel dit:
1 reactie

Dave van Dongen

di 12 november 2019 16:23
Mooi! :-)