Bericht

Oproep: duurzame projecten die vragen om nieuwe vormen van organisatie

Geplaatst op 3 januari 2020, 10:00 uur

Koplopers zijn hard nodig voor de energietransitie. Ze zijn vaak de eersten die met nieuwe technieken aan de slag gaan, die hun buren overtuigen van duurzame oplossingen of die een lans breken bij de overheid voor nieuw beleid.
Met 02025 doen we de aankomende periode onderzoek naar koploperprojecten die steun verdienen, maar waarvoor de overheid niet de aangewezen partij is om te subsidiëren of te ondersteunen.
Voorbeelden die we al tegenkwamen zijn die van de energiecoöperatie in de buurt die tegen de grenzen aanloopt van overheidsbeleid op het gebied van vergunningen. Een ander voorbeeld dat we bespraken is een aantal kas-woningen waartegen de buurt geen bezwaar maakt, maar die niet passen binnen de omgevingsvisie van de gemeente.
Vanuit het perspectief van zelforganisatie zijn we op zoek naar meer van dit soort voorbeelden: duurzame projecten die het verdienen gerealiseerd te worden en waarvoor slimme vernieuwende constructies moeten worden bedacht op het gebied van organisatie, en financiering.


Heb je zo’n voorbeeld en wil je het delen? Laat het ons dan weten door te mailen naar thijs@02025.nl , dan bellen we je op en proberen we je verder te helpen zodat wij en andere koplopers van je initiatief kunnen leren.