Bericht

127 Zonnepanelen erbij op daken Marcantilaan

Geplaatst op 28 september 2020, 11:53 uur

Amsterdam Energie is samen met de VVE's van de Marcantilaan bezig de daken te beleggen met ruim 750 zonnepanelen. Onlangs kwamen er 127 panelen bij. Via de postcoderoos kunnen bewoners en buurtgenoten participeren. Woon je in postcode 1013, 1014, 1051, 1052, 1055 of 1056? Doe dan mee met de aanleg van de 360 panelen die nog wachten op een koper. 

Twee van de vijf daken zijn nu gedaan en de helft van het derde dak volgt nog voor het eind van dit jaar. De Marcantilaan is een complex appartementengebouwen uit de jaren tachtig, gebouwd door de toenmalige corporatie Zomers Buiten, nu Ymere. In de loop der jaren is een deel van het bezit verkocht. Het initiatief is afkomstig van enkele eigenaar-bewoners die zich oriënteerden op duurzaamheidsmaatregelen. Zij onderzochten de diverse mogelijkheden om zonne-energie toe te passen en kwamen uit bij coöperatie Amsterdam Energie.
Ymere beheert de belangen van de huurders in het complex. Besloten werd dat de verenigingen van eigenaren van de diverse afzonderlijke appartementengebouwen ieder een aantal zonnepanelen afnemen voor gezamenlijke voorzieningen als verlichting in de trappenhuizen. Op deze manier heeft elke bewoner, deelnemer aan het project of niet, een klein voordeel van de zonnepanelen. Amsterdam Energie ontzorgde de initiatiefnemers door alle technische zaken voor haar rekening te nemen. 

 

 

 

 

Illustration
De Marcantilaan. Foto: Gerard van Dam
Deel dit: