Bericht

HIER bewonersspel aardgasvrij: lessen uit wijk het Gein

Geplaatst op 7 december 2020, 11:29 uur

Alle gemeenten moeten de aankomende periode een strategie ontwikkelen over hoe hun wijken aardgasvrij zullen gaan worden. Onderdeel van die strategie is ook de communicatie met bewoners van de wijken. Om gemeenten te ondersteunen heeft stichting HIER opgewekt een spel ontwikkeld. Het einddoel van het spel is dat een groepje bewoners geënthousiasmeerd is om te starten met verduurzaming van de wijk. Via 02025 kwam HIER in contact met Martin uit Gein die graag het spel wilde toepassen in zijn wijk. X02025 heeft hem gevolgd.

HIER bewonersspel aardgasvrij

Het spel bestaat uit een reeks opdrachten waarmee de buurt prijzen kan winnen. Het spel begint met een brief waarin, in het geval van GEIN, een koploper aankondigt dat de buurt op termijn van het gas af moet. Vervolgens worden buurtbewoners gevraagd om online een typetest in te vullen.

Uit die typetest volgt een profiel dat iets zegt over de houding van de invuller in relatie tot de energietransitie. De vier typen zijn: vooruitloper, goedzak, verbinder en doener. Deze positieve benadering van bewonerstypen geeft elk soort bewoner een goed gevoel over wat zijn of haar rol in de buurt en de energietransitie zou kunnen zijn. Vervolgens kunnen bewoners door hun postcode in te vullen ontdekken welke andere typen er in hun buurt wonen.

Als ze de test hebben ingevuld worden bewoners uitgedaagd enkele opdrachten uit te voeren met als doel meer bewoners mee te krijgen bij de verduurzaming van de buurt.

 

lees meer over : HIER bewonersspel aardgasvrij- lessen uit het Gein