Bericht

REACT: herstellen van de crisis door versneld te investeren in economie

Geplaatst op 15 februari 2021, 18:14 uur

REACT EU binnen Kansen voor West opent vandaag (15 februari 2021). 

In reactie op de Coronapandemie hebben de EU-regeringsleiders besloten tot het instellen van een herstelprogramma "EU Next Generation". Onderdeel hiervan is het programma REACT EU, waarmee de EU een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie stimuleert.

Vanaf 15 februari 2021 zijn deze openstellingen geopend voor subsidieaanvragen. Check even of de pot al leeg is? Er schijnen zo'n 40 projecten in Amsterdam mee te doen, waaronder twee uit ons netwerk. Wil je meer weten, bel even met rene of mail rene at 02025.nl of mail pauline at 02025.nl!  

Doelstelling: het grote doel van Europa is te herstellen van de crisis door versneld te investeren in een weerbare economie, gebaseerd op de groene en digitale transitie. West-Nederland beschikt over de potentie om daar een flinke bijdrage aan te leveren. REACT EU is primair bedoeld voor de doorontwikkeling van concepten die in potentie al kansrijk zijn, maar door de crisis vertraging dreigen op te lopen. Waar normaal gesproken private investeerders de vervolgfinanciering oppakken voor deze concepten, zijn zij nu nog terughoudender om deze door een tweede ‘Valley of Death’ te helpen richting brede implementatie. Daarom komen er EXTRA publieke middelen, voor Kansen voor West dus 90 miljoen. REACT EU sluit mooi aan op de regionale slimme specialisatie strategie die in het voorjaar van 2020 voor West-Nederland is ontwikkeld en die is vastgesteld door de acht colleges van de KvW-partners.

Is nogal een ding, zo'n eu subsidie aanvragen, check echt even met René! En de kans bestaat dat de pot al in een dag leeg is. 

 

 

Illustration
 
Deel dit: