Bericht

De start van de energietransitie in uw eigen woning’

Geplaatst op 2 maart 2021, 10:42 uur

Eerst isoleren, daarna duurzame energiebronnen gaan gebruiken. In die volgorde zouden huiseigenaren hun woning met vier stappen in periode van 12 jaren kunnen verduurzamen. En dit kan dan ook met redelijk betaalbare kosten. Goed voor het milieu en voor hun portemonnee. Desondanks merk ik dat nog maar weinig Nederlanders plannen maken om hun huis energiezuiniger te maken.

Daarom schreef ik vorig jaar een handboek: ‘De start van de energietransitie in uw eigen woning’.  Doel van dit handboek is om huiseigenaren van praktische informatie en tips te voorzien, zodat zij weten welke stappen zij kunnen zetten. Ook kunnen bewoners dan beter geinformeerd in gesprek gaan met isolatie-/ klusbedrijven en installateurs.

Vanaf 2011 was ik bestuurslid van de Stichting Duurzaam Waterland. De afgelopen zes winters heb ik zo'n driehonderdtachtig huiseigenaren op weg geholpen bij de verduurzaming van hun woning door concreet met een warmtebeeldcamera te laten zien waar en in welke mate de warmte in hun huis verloren gaat. Met dit handboek wil ik mijn kennis en ervaring delen, zodat nog meer huiseigenaren inzien dat investeren in een energiezuiniger huis loont. 

Meer informatie? zie www.Energie-Waterland.nl  

U kunt het handboek voor €8 (plus verzendkosten) bestellen via info@energie-waterland.nl   

Een andere actvitieit die door mij aangeboden wordt is het presenteren van powerpoint-sessies voor groepen zoals Energie-Café’s en buurtprojecten per internet of ter plaatse. Inmiddels heb ik dit al vier keren gedaan zowel in lokaal buurthuis of met moderne TEAMS of ZOOM. Heeft uw groep hierin interesse dan kunt u contact met mij opnemen middels bovengenoemde adres details. Voor groepen is het tarief voor dergelijke lezing dat men een doosje met 55 boeken afneemt á €342 (incl. verzending als aangetekende post).

 

Illustration
Warmtebeeld huis
Deel dit: