Bericht

Infrarood verwarming kan meest voordelige oplossing zijn all-electric huis

Geplaatst op 28 maart 2021, 16:24 uur

Wij gebruiken al jaren Infrarood Panelen als hoofdverwarming in ons nieuwbouw huis, naar volle tevredenheid. In Utrecht hebben we in een jaren '60 appartement de ouderwetse gaskachel vervangen voor een IR-paneel op elke kamer. (cv overgeslagen :). Dat gaat ook helemaal goed. De kosten van het elektragebruik zijn niet méér dan wat we normaal aan gas zouden uitgeven.

Aangezien de investering laag is en het ruimtegebruik nihil, snap ik niet zo goed waarom het niet vaker toegepast wordt. Zeker voor appartementen in Amsterdam! Het appartement in Utrecht hebben we voor 7.000 euro gasloos gemaakt (5 IR-panelen, een instant heater voor warm water en een inductiekookplaat). Wil je meer lezen? In de bijlages een paar artikelen en onderzoeken over IR.

 

Documenten

Empirisch onderzoek naar efficiënte Infrarood verwarming - Thuisbaas
Forschung project "IR-Bau" - Duitstalig rapport mbt IR verwarming en bouw
Deel dit:
1 reactie

Michael Turel

Leuk informatief filmpje! Kan je nog wat toelichten Andrea? De doorstroomgeiser (geeft genoeg water om lekker te douchen hoop ik, icm een thermostaatkraan allicht). En die ir panelen, de afmetingen en hoeveel vermogen met merk als dat kan en anders via een pb aan mijn mailadres.
di 30 maart 2021 12:23
Wil je reageren? Meld je dan aan.