Bericht

Huurders de Alliantie zoeken aanbieder(s) van deelmobiliteit!!

Geplaatst op 17 mei 2021, 16:06 uur

Misschien kennen jullie ons: de Alliantie, een van de woningcorporaties in Amsterdam. Samen met onze sociale huurders in Buiksloterham (Amsterdam Noord) zoeken wij een aanbieder van deelmobiliteit. En niet zomaar één.

Wat zoeken wij?
Wat zoeken wij, of liever gezegd: wat zoeken onze huurders? Want om hen gaat het. Zij zijn de gebruikers, de klanten. En zij weten wat ze willen. Samen hebben we een ‘manifest’ opgesteld, een programma van eisen en wensen. Dat vind je in de bijlage, maar we geven de kern alvast weer aan de hand van een paar quotes van onze huurders:

- “Wij zijn sociale huurders en hebben een smalle beurs. We zijn dus nadrukkelijk op zoek naar een betaalbare mobiliteitsoplossing, goedkoper dan de huidige opties”;
- “Het moet wel duurzaam zijn. Dus elektrisch deelvervoer, van auto’s tot bootjes, spreekt ons aan”;
- “Wat wij zoeken, is een bedrijf dat niet alleen door omzet is gedreven. Dat ook echt iets voor ons als sociale huurders wil betekenen. Een bedrijf met sterke Corporate Social Responsibility dus”.

Wij als corporatie voegen er graag aan toe dat innovatie op dit gebied écht nodig is. Niet alleen voor deze groep huurders, maar voor álle sociale huurders in zowel Amsterdam als Nederland. Er bestaat simpelweg nog niets dat zich echt toespitst op deze doelgroep. Hoog tijd om deze groeimarkt aan te boren!

Goed om te weten
    Het gaat om Buiksloterham, de eerste circulaire wijk in Amsterdam;
    Deze wijk is nog volop in ontwikkeling, met maar weinig aanbieders van deelmobiliteit ‘om de hoek’;
    De Alliantie heeft er 138 sociale huurwoningen;
    20 tot 40% van onze huurders heeft interesse in deelmobiliteit (met name deelauto’s), op basis van een eigen, recent onder onze huurders uitgevoerde enquête;
    Er worden in deze wijk geen vergunningen voor parkeren op straat uitgegeven. Het is een autoluwe wijk, met alleen parkeren voor bezoekers;
    Bewoners parkeren in een apart garagegebouw (VvE), waarin 4 plekken zijn gereserveerd voor deelmobiliteit (maandhuur van €85,-);
    In totaal komen er zo’n 600 woningen in deze wijk, uiteenlopend van sociale huurwoningen tot koopappartementen en zelfbouwkavels. In het omringende gebied komen er nog veel meer. Voor de juiste mobiliteitsoplossing is er dan ook echt een groeimarkt.

Hoe verder?
    We horen graag of jullie geïnteresseerd zijn in onze vraag, en waarom;
    De uitkomsten bespreken we met onze bewoners;
    Zo komen we samen tot een shortlist;
    De kandidaten op de shortlist nodigen we graag uit voor een pitch/presentatie aan onze bewoners. Liefst natuurlijk fysiek, als de coronamaatregelen dat toelaten.

Spreekt dit jullie aan? Dan zijn onze huurders op zoek naar jullie!

We kijken uit naar jullie reactie, liefst voor 4 juni a.s. Neem bij vragen gerust contact met ons op via buiksloterham@de-alliantie.nl.

Hartelijke groet,
de Alliantie en de kopgroep van huurders: Maaike, Maarten, Marijntje, Jelte en Thelma

Illustration
 
Documenten

Manifest voor deelmobiliteit in Buiksloterham
Deel dit: