Bericht

Hoe anders wordt het als we de scenario’s voor 2050 volgen?

Geplaatst op 31 mei 2021, 11:36 uur , door Debets BV

In “Rekenen Met Energie” schrijf ik over de energietransitie. Ik beperk mij tot eenvoudige vragen en het uitleggen van wat er gaande is. Cijfers en feiten zijn daarbij belangrijker dan meningen en speculaties.

Rekenen met Energie, Nieuwsbrief nr. 9 gaat over de scenario’s en de praktische uitwerking. In de II3050 worden vier scenario’s beschreven. Hieronder wordt het scenario Regionaal onder de loep genomen. In dit scenario wordt uitgegaan van een grote betrokkenheid van de lokale gemeenschappen en burgers. In 2050 zijn we CO2 neutraal, we importeren of exporteren weinig energie en de industrie gebruikt veel minder energie. Zonnepanelen, windmolens op land en op zee zijn de basis van de stroomproductie geworden. Geothermie en waterstof zijn belangrijke nieuwkomers, opslagsystemen en de inzet van groengas zijn sterk gegroeid. Drie miljoen woningen worden all electric met warmtepompen en vier miljoen woningen worden aangesloten op een  warmtenet. De rest gebruikt groengas of waterstofgas voor verwarming. Lees meer in het hele artikel in  Rekenen met Energie Nieuwsbrief 9 - Hoe anders wordt het als we de scenario’s voor 2050 volgen?

Vond je het interessant en wil je meer lezen ? Subcribe je hier voor"rekenen met Energie" nieuwsbrieven en ontvang deze rechtstreeks in je mail. Ook kan je de 8 voorgaande columns nog teruglezen.