Bericht

Terugkijken naar het energieontbijt #144 van donderdag 10 juni

Geplaatst op 11 juni 2021, 12:25 uur

Welkom live vanuit RuPare!  Thijs had er weer zin en een live opname met sprekers op toneel geeft toch weer een heel fijne sfeer en boost! kijk hier de video opname terug. 

Dit energieontbijt stond in het teken van jongeren, niemand van de sprekers is ouder dan 30. Ook vond het plaats op een bijzondere locatie, namelijk Ru Pare in West. Hier zijn 25 maatschappelijke organisaties gevestigd waaronder Westerlicht. Er zijn net nieuwe zonnepanelen geplaatst op het dak, aldus Marita Bon van oa Ru{are en Westerlicht,  die het openingswoord had. 

De key note sprekers van het energieontbijt waren Maxje van de Heijden, Joost Ruiter, Rogier Duijff, Rosa Kipp en Nikki Trip
Met deze "young professionals" gingen we in gesprek over de energietransitie. Wat is hun motivatie, waar zetten ze zich elke dag voor in,  wat is hun droom en wat is de boodschap aan andere generaties?  Hoe kijken ze tegen de opgave van overstap naar schone energie, waar kunnen ze koplopers en jou bij helpen of leiden?   Lees de achtergronden in het  het verslag of blader door de presentatiesheets.

Handige info uit het ontbijt: 
- JongRES onderzoek - Jongeren en energietransitie:
- Onderwijs “best practise” en ranglijst hogescholen:
- Overzicht van duurzame studies

Heb je nog vragen voor de sprekers of wil je ze contacten, laat het ons weten!  rene@02025.nl   

En nu???  Ben je jongere en wil je jouw steentje bijdragen aan de energietransitie en aansluiten bij gelijkgestemden? Maak je profiel aan op 02025.nl  en deel je verhaal , help andere koplopers en volg anderen via het 02025 platform en nieuwsbrief

Graag zien we je 8 juli voor het volgende ontbijt! Aanmelden kan alvast via deze link naar ontbijt van 8 juli.  


Deel dit: