Update

Project-update bij MeerDelen

Geplaatst op 27 november 2021, 21:36 uur
Project volgens planning

In 2021 hebben we onze buurtcoöperatie opgericht en zijn wij lid geworden van drie koepelcoöperaties. Door lidmaatschap van koepelcoöperatie Samen|om leveren wij via hen groene stroom bij ruim 70 klanten in en om Amsterdam. Iedere overstapper bespaart met onze groene stroom 2 ton CO2 per jaar, dus dat is een makkelijke stap voor iedereen. De tweede koepelcoöperatie is Mobiliteit Samen die ons geholpen heeft met inzichten en contacten met andere autodeelcoöperaties.  De derde koepelcoöperatie is CoöperatieAuto Nederland, via hen zijn we aan onze coöperatieve app en onze nieuwste deelauto gekomen. Dankzij deze en andere samenwerkingen hebben we al goede stappen gemaakt. Wij hebben nu de eerste twee coöperatieve deelauto's van Amsterdam!

Amsterdam heeft al veel deelauto's van grote bedrijven en nu eindelijk de eerste twee van een buurtcoöperatie. Ons doel is niet om geld te verdienen of om auto's te plaatsen, onze doelen zijn meer ruimte voor groen en leven en Nederland zo snel mogelijk klimaatneutraal. We doen dit echt samen en delen in warme kring met buurtgenoten die we kennen of leren kennen. Heel anders dan de winstgedreven concurrenten dus. :-)

Ons abonnement MeerAuto werkt zonder kosten per gereden uur. Heerlijk ontspannen tijdens een bezoek aan vrienden, reserveer in de app wat meer tijd voor het geval het gezellig wordt of er file is op de terugweg. Bij de hoge uurprijs van veel commerciële autodelers reserveer je vaak te weinig tijd en worden de volgende huurders teleurgesteld.

MeerAuto gebruikers kunnen in de Watergraafsmeer per rit kiezen voor een elektrisch personenbusje in de Maxwellstraat (Jeruzalembuurt) of voor een elektrische personenauto in de Johannes van der Waalsstraat (Middenmeer). Lekker flexibel. Binnenkort willen we crowdfunden voor een nieuwe auto met app of een extra busje.

Tot slot zijn deze auto's voor iedere buurtgenoot beschikbaar per dag (zolang dit gebruik door de warme kring niet hindert). Ideaal voor een proefrit of een lekker dagje weg.

Deel dit: