Bericht

Naar een nieuw narratief voor Een Energiewinnend Net

Geplaatst op 10 december 2021, 14:01 uur
Illustration

What Design Can Do (WDCD) en Kennisland werken aan een narratief voor energie voor de regio Noord Holland. De gemeente Amsterdam maakte er vorig jaar ook al een. En wij met 02025 vormen een verhaal op zich, net als alle koplopers, energiecommissarissen, hubs, leveranciers zoals coöperaties en overheden en alle constellaties van suballianties zoals consortium 02025 en consortium House of Skills daarbinnen ook een verhaal op zich vormen. Wat een mooie verhalen! Genoeg te bespreken onder de kerstboom! 

We noemen al die verhalen nu voor het gemak een energiewinnend net... omdat iedereen aan een net kan bijdragen met fysieke energie (wind, zon, warmte levert elektriciteit, warmte of brandstof voor vervoer) of met andere energie: samenwerken aan schone energie én meer in ons gebied... Opdat we allemaal in de Donut Economie leven, het lekkere deel van het deeg van de Donut, zoals Tal vanochtend bedacht, het fijne deel van de wereld.. of hoe noem je dat.

Zoals Isabella en Fleurine en ik vanochtend ervaarden.. en Isabella en ik op de Geert Grooteschool met een fantastische klas, mees Mees, directie en concierge...

Wat een feest om samen energie te winnen.. een energiewinnend net....

 

Illustration
Donut Day op school
Deel dit: