Bericht

Onze reis naar infrarood verwarming

Geplaatst op 21 maart 2022, 20:59 uur
Illustration

Hier volgt een beschrijving van onze reis naar infrarood verwarming in vijf delen. Een inleiding. Daarna de echte reis met het onderzoek en de offerte uitvraag. Daarna de onderhandeling en de opdracht. Dan de installatie en als laatste: hoe bevalt het eigenlijk?  

NB> Klik op de titel van om een kort audiobericht/Podcast van Pauline te beluisteren ( alleen via PC met mediaplayer!)

Inleiding: koploper van de week voor 02025! Wat betekent dat? Vijf dagen lang iets delen met het netwerk. Ben ik dan (met velen.. ) koploper van Amsterdam of ben ik koploper met onze woonark? Die laatste deze keer. Omdat we van het Russisch gas afzijn... 

Deel 1. Onderzoek bij experts, buren en internet en de offerte uitvraag voor 11 infraroodpanelen. We vroegen offertes op bij drie partijen: Polarheat, Thuisbaas en één random partij uit de lijst van aanbieders van het Regionaal Energieloket. Dit deelproces duurde 3 weken, in een ontspannen tempo. De tip: ga langs bij Andrea en Addie..of anderen met ervaring. Ze hebben ons heel veel geleerd omdat ze al 2 keer eerder infrarood panelen aanschaften. Zie foto.

Deel 2 Onderhandeling en opdrachtverstrekking. Dit duurde ook 3 weken. 8000 euro voor een offerte, zie onderstaande foto hiervan. Levertijd was een maand. We wilden graag voor het eind van het jaar opdracht verstrekken. Dus belden we met de twee geselecteerde leveranciers: Thuisbaas en Polarheat. Beide kregen we ook tussen Kerst en Oud en Nieuw aan de lijn. Alleen Polarheat kon net iets sneller schakelen. Dus kozen we voor hen. Uiteindelijk verstrekten we de opdracht in een Boer en Buur constructie van Anne Stijkel. Het lange verhaal erachter is dat wij infrarood willen testen. Of we het prettig vinden. Of het zuiniger is. En willen weten of het op onze 1x40 Ampere aansluiting past zonder de meterkast aan te passen. En zonder dat dan elke dag de stoppen doorslaan. En we overwegen een nieuwe ark te bouwen. Dan kunnen deze panelen mee naar de nieuwe. Als dat niet doorgaat, en we willen ze niet allemaal zelf houden op deze ark, verhuren we ze graag aan anderen. Om uit te proberen. Dus hebben we ze op mijn eenmanszaak gezet. Die neemt de investering en schrijft m af. Wij huren ze dan prive van de zaak. Zo is de Research en Development fase gedekt. 

Deel 3 Installatie. In 1 dag!  

Deel 4 De installatie van de app en het gebruik! Zijn ze gebruiksvriendelijk en tevreden? Zijn we blij met de panelen die ons van de zijkant verwarmen of die die ons van boven verwarmen? 

Onderstaande korte Podcast /audio berichten per deel van pauline (alleen via PC beluisteren)  

 

Deel dit: