Bericht

7000 meter radiatorfolie weggeknipt in Olympisch Stadion voor lage rekening

Geplaatst op 27 maart 2022, 16:48 uur
Illustration

Foto's: Co de Kruijf

Zeven duizend meter radiatorfolie weggeknipt in het Olympisch Stadion: Amsterdammers organiseren hun eigen lage energierekening

Zondagmiddag 27 maart zijn in het kader van de Dag Tegen Gas meer dan 250 mensen langsgekomen in het Olympisch Stadion om gratis radiatorfolie op te halen. Meer dan 7000 vierkante meter is geknipt en meegenomen naar huis om achter de verwarming te bevestigen .

In de Media 
In diverse locale maar ook landelijke media aandacht voor deze actie geweest: 

-Nu.nl online video 
-SBS6 Hart van Nederland online video 

-AD online  video
-Parool artikel

Pauline Westendorp, Energiecommissaris van Amsterdam en initiatiefnemer van 02025: "Het mooie was dat we heel Amsterdam zagen langskomen. Ieder met zijn eigen motief: de meeste voor een lage energierekening. Anderen voor het besparen van energie voor onafhankelijkheid van instabiele landen of het milieu."

Het was een prachtig beeld vanuit de Marathontoren naast het stadion: het groene grasveld kleurde zilverblauw doordat de radiatorfolie werd uitgespreid over de grasmat. Tonzon, het Enschedese bedrijf dat een doelmatig gebruik van energie nastreeft, bood 15 rollen van 100 meter lang en 18 meter breed aan. Deze werden door de buurt uitgerold op het gras van het Olympisch Stadion. Mensen en kinderen kwamen radiatorfolie halen voor besparing in hun huis, hun school, de voetbalclub. Iedereen hielp elkaar met knippen, inpakken of tips.

Gemist?
De beweging 02025 heeft op het kantoor nog een paar meters beschikbaar voor mensen die het feest in het stadion misten. www.02025.nl

Was je er niet bij? En zou je zelf ook graag nog wat radiatorfolie willen ophalen.  Dat kan: het goede nieuws is dat we nog wat hebben overgehouden voor diegene die deze actie niet op tijd hebben gehoord.  Hou deze website in de gaten voor de tijden dat je nog folie kunt komen knippen in het Olympisch Stadion.

-NH nieuws (luister vanaf min 16:30) (moeilijk terug te vinden)


Deel dit: