Bericht

Crises in Oekraine, droogtes en overstromingen: minder je gas met 15%!

Geplaatst op 11 april 2022, 14:37 uur
Illustration

De noodzaak is ons aller nu duidelijk. De urgentie van schone energie en energie besparen hoeven we de bezoeker van 02025 waarschijnlijk niet uit te leggen.

De situatie in Oekraïne, de wens om onafhankelijk te worden van instabiele regimes, het klimaat of de hoge energierekening. Stuk voor stuk op zich al valide argumenten om dit jaar met de Metropoolregio Amsterdam 15% aardgas te besparen. Industrie, kantoren, sportclubs, scholen en bewoners. Allemaal tegelijk.   

Afgelopen vrijdag hebben we het erover gehad met een deelverzameling van industrie, bedrijven, organisaties en bewoners in de Arena in Zuidoost: we gaan 15% gas besparen met de Metropoolregio Amsterdam.. als het aan de groep ligt voor eind december 2022. Als het aan Marieke van Doorninck ligt zelfs al voor het nieuwe stookseizoen. 

Er is een campagne concept ontwikkeld op vrijdag, zaterdag en vanochtend olv Ruurd Priester en Dagan Cohen, twee (vredige) kanonnen, die we hebben aangeboden bij een paar warme partners.

Ik zocht net nog even naar bestaande en oude campagnes.. en daarbij stuitte ik op dit filmpje. Ah, wat schattig de kippen..https://www.youtube.com/watch?v=XjWpg0xqax4  


Deel dit: