Blogpost

Over de Prijzenjojo

Geplaatst op 29 april 2022, 12:34 uur
Illustration

Onrust en onzekerheid beweegt de markt, maar toch is hij nu vrij stabiel...

In “Rekenen Met Energie” schrijf ik over de energietransitie .  Nieuwsbrief nr. 20 gaat over de reuzen onder de energiebedrijven met hun verlies of winst in de huidige periode.  Abonneer je gratis op mijn substack, of lees eerdere nieuwsbrieven over Rekenen Met Energie 

De gasmarkt blijft nerveus op en neer gaan. Duidelijke patronen zijn er niet, soms gaan de prijzen in de VS en de Nederlandse TTF in dezelfde richting, maar niet altijd. Vaak volgt de gasmarkt de oliemarkt, maar soms ook niet. Het weer heeft soms invloed, een paar koude dagen kan de prijs een paar procent opjagen, of juist niet.

De beëindiging van de levering Russisch gas aan Polen en Bulgarije leidde op 26 en 27 april vooral tot opgewonden berichten, de prijzen jumped en soared.  Maar na een piekje zakte de TTF weer en hij bleef mooi hangen rond €107 per MWh.

Je zou verwachten dat de grote afhankelijkheid van Rusland juist nu tot enorme prijsexplosies zou leiden, maar eigenlijk valt het wel mee. De prijs is nog steeds hoog, maar is sinds eind februari toch weer wat gezakt.

Lees verder in de volledige nieuwsbrief #20

Deel dit: