Bericht

Open Energiedag, doet jouw bedrijf of organisatie mee?

Geplaatst op 13 mei 2022, 15:01 uur
Illustration

Op zaterdag 17 september 2022 organisereerd de NDVE  voor het tweede jaar de Open Energiedag. 

De organisatie is van start voor een nieuwe editie, waarbij we weer meer mensen een inkijkje geven bij duurzame energie projecten.

Heeft jouw organisatie al een locatie aangemeld? Grotere energieprojecten, zoals zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten kunnen zich aanmelden voor de Open Energiedag.

Locaties die vorig jaar ook meededen
We hebben de gegevens van de projecten van vorig jaar nog. Als u op het formulier aangeeft dat u al eerder heeft meegedaan, weten we dat we die gegevens van vorig jaar erbij kunnen pakken en actualiseren. 

Wat is de Open Energiedag?
Duurzame energieprojecten in heel Nederland openen de deuren om mensen kennis te laten maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Een rondleiding bij een zonne- of windpark in de buurt. Ontmoet de mensen achter een biomassacentrale; voel de warmte van bodemenergie.  

De Open Energiedag is onderdeel van de 'Daar krijg je energie van' campagne die de NVDE gestart is in samenwerking met brancheverenigingen NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Bodemenergie Nederland en Vereniging Warmtepompen. 

Bij de eerste editie in 2021 waren 50 mooie projecten te bezoeken tijdens de Open Energiedag. Uiteenlopende energieprojecten, zoals zon- en windparken, biomassacentrales, aquathermie-, bio-energie- en bodemenergieprojecten. We hopen zoveel mogelijk projecten te werven, zodat overal in Nederland mogelijkheden zijn om een locatie in de buurt te bezoeken. 

Wil jij de deuren van jouw energieproject ook openen voor publiek op 17 september? Of heeft jullie organisatie meegewerkt aan een mooi project? Open Energiedag locaties aanmelden kan via het formulier op de website: https://www.daarkrijgjeenergievan.nl/open-energiedag  

Praktische informatie
Doet een locatie mee aan de Open Energiedag? Dan kunnen ze zelf de dag naar eigen inzicht vormgeven: het precieze programma en de praktische organisatie op de locatie zelf laten we over aan de creativiteit van de organisatoren. De locatie ontvangt van ons een toolkit met beeldmateriaal om te gebruiken in de eigen on- en offline communicatie en een voorbeeldpersbericht voor de lokale media. 

Deel dit: