Bericht

Leerzaam democratisch proces in het Oostelijk Havengebied !

Geplaatst op 23 mei 2022, 21:41 uur
Illustration

In het Parool van vandaag: "Een aantal bewoners van het Barcelonaplein vindt dat zij gedwongen worden van het gas af te gaan. Daar is een ‘Brexitachtig’ democratisch proces aan voorafgegaan, pareren drie bestuursleden van de VvE".

Ik las de ingezonden brief van het bestuur van de Vereniging van Eigenaren. Indrukwekkend. Samenwerkend met alle partijen. Echt klasse! 

Wat blijft hangen bij mij, is de foto van de mensen die niet tevreden zijn. Komt dit omdat de meeste stemmen golden? En niet alle stemmen? De vraag die ik heb: was de VvE of de onafhankelijke energiecommissie geholpen met de methode waar niet de benodigde 70% toestemming geeft (waar dus mogelijk 30% niet blij zijn) waar de VvE mee werkt, maar 100 procent? De consentmethode? Dat betekent, er wordt niets besloten voor iedereen zijn zegje heeft kunnen doen en heeft kunnen zeggen, ik ben het er niet mee eens, maar ik kan er mee leven, ik geef consent. Misschien is hij toegepast in een lichtere vorm? 

In de uitgebreide methode was het proces waarschijnlijk langer geweest, maar wellicht geen discussies meer in de krant? We zullen het nooit weten. Tenzij deze methode op grotere schaal toegepast gaat worden en de energietransitie een prachtig proces wordt van verbinding. Ik verheug me. 

Al met al, denk ik dat we met dit voorbeeld een heel eind op weg zijn naar een waardig proces om tot de optimale oplossing qua energie te komen per gebied. Een prettig, helder bestuur van de VvE en een open gesprek. Een goede brief in het Parool, na een zorgvuldig proces. Of zie je dat anders? Laat het weten! pauline@02025.nl 

afbeelding/foto bron : schermafbeelding parool.nl 

 

Deel dit: