Bericht

Begeleiding in de zoektocht naar zonnepanelen

Geplaatst op 14 juni 2022, 14:30 uur
Illustration

Een start-up genaamd professor paneel. Voor meer transparantie in de zonnepanelenmarkt! Drie studenten gaan de uitdaging aan!

Zonnepanelen, waar begin je?
Waar moet je als consument op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Allerlei verschillende merken in panelen en omvormers. Verschillende garantievoorwaardes, verschillende hoeveelheden in Watt-Piek. Daarnaast zijn er ook nog eens meerdere wijze van installeren, parallel- of seriegeschakeld. Moet ik kiezen voor een string-omvormer, micro-omvormers of toch power optimizers? Welke optie is het beste voor mijn situatie? 

Elke keer hetzelfde liedje
Consumenten zien tijdens het oriëntatieproces op zonnepanelen door de bomen het bos niet meer. Na het aanvragen van offertes zien klanten allerlei verschillende panelen en omvormers. Als leek is het lastig te bepalen wat een goed zonnepaneel is en welke omvormer daar goed bij gecombineerd kan worden. Elke vertegenwoordiger die zich als "adviseur" opstelt verkondigd de bekende wij van wc verkopen wc boodschap, dus neem maar WC eend. 

Waarom Professor Paneel?
Drie studenten met een achtergrond in de zonnepanelen wereld vonden het tijd voor meer transparantie in de markt en startte met Professor Paneel. We proberen verandering in de markt aan te brengen, door onafhankelijk consult te bieden aan consumenten tijdens de oriëntatie fase. We bieden hierin verschillende mogelijkheden, zo kan de klant kiezen voor het beoordelen van offertes of volledige begeleiding. 

Hiermee maken we zonnepanelen aanbod transparanter en toegankelijk voor iedere consument. 

Toekomstperspectief
In de toekomst willen we uitbreiden naar advies in warmtepompen en accu's. Om zo de energietransitie te vergemakkelijken voor de consument en een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van Nederlandse woningen!

www.professorpaneel.nl 

 

Deel dit: