Bericht

Het BuurtBespaarBudget, dien je plan in voor 9 oktober!

Geplaatst op 20 september 2022, 10:45 uur
Illustration

Buurthuizen en ontmoetingsplekken van bewonersorganisaties kunnen vanaf vandaag , tot 9 oktober, een aanvraag voor het BuurtBespaarBudget indienen. Dit budget geeft jullie de mogelijkheid om een project op te zetten om buurtbewoners en/of het buurthuis te helpen de energierekening te verlagen.
Met als belangrijkste doel juist mensen te bereiken die daar nu het meest baat bij hebben. De bijdrage van het BuurtBespaarBudget is minimaal 500 euro en maximaal 5.000 euro.
Hoe houd ik het warm deze winter?

De energieprijzen gaan komende winter bij veel mensen voor problemen zorgen. Lokale ontmoetingsplekken zijn de plekken waar veel bewoners warmte kunnen vinden. Soms letterlijk, omdat je in een buurthuis lekker op kan warmen. Maar ook omdat deze ontmoetingsplekken zorgen voor verbinding, activiteiten en een boel warme contacten.Speciaal voor deze plekken en bewonersorganisaties is het BuurtBespaarBudget in leven geroepen

Met het BuurtBespaarBudget kunnen bewonersorganisaties budget en ondersteuning krijgen in het organiseren van energiebesparende projecten in hun buurt of buurthuis. Denk bijvoorbeeld aan kennisdelen over energiebesparing, het beschikbaar stellen van een warme ruimte of zo creatief als de breiende oma’s die isolatiegordijnen naaien voor de buurtgenoten. Lees meer op de site van LSA buurtvereniging. 

Het project BuurtBespaarBudget is tot stand gekomen door een samenwerking tussen LSA Bewoners en Klimaatstichting HIER vanuit de energiebesparingscoalitie. Het project wordt gefinancierd door het Ministerie Van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties.

Illustration
 
Deel dit:
2 reacties

Pauline Westendorp

In oktober 2022 werd het BuurtBespaarBudget opengezet. Met dit initiatief willen LSA Bewoners en Klimaatstichting HIER nog dit stookseizoen mensen helpen die het echt moeilijk krijgen om de rekening te betalen.

Daarom konden buurthuizen in het hele land aanvragen indienen voor een BuurtBespaa Lees meer
ma 31 oktober 2022 13:47

Pauline Westendorp

Zijn er ook initiatieven in onze Metropoolregio die hier aan meedoen? En die we kunnen belichten? Laat het weten!
ma 31 oktober 2022 13:50
Wil je reageren? Meld je dan aan.