Bericht

Prestigieuze internationale prijs voor Actienetwerk 15% GasTerug

Geplaatst op 20 oktober 2022, 11:15 uur
Illustration

Het actienetwerk, 15% GasTerug, dat is opgezet om het gebruik van aardgas in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) nog dit jaar met 15% terug te dringen, heeft een prestigieuze internationale prijs gewonnen. In het Argentijnse Buenos Aires is het initiatief onderscheiden met een award van C40 Cities.

C40 is een internationaal netwerk van burgemeesters, waar de Amsterdamse burgemeester en MRA-voorzitter Femke Halsema lid van is. Het netwerk zet zich in voor het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering.

De nominaties voor de C40 Cities Bloomberg Philanthropies Awards werden in augustus bekend. Verdeeld over vijf categorieën waren er twintig finalisten uit verschillende landen. De MRA nam het in de categorie voor initiatieven voor het versnellen van directe actie op tegen Adis Ababa, New York City en Seoul. Het thema van dit jaar was ‘United in action’.

Sadiq Khan, voorzitter van C40 Cities en burgemeester van Londen, feliciteerde alle winnaars. ‘Steden lopen voorop als het gaat om de aanpak van de klimaatcrisis’, zei Khan. ‘Deze steden presenteerden de beste projecten van over de hele wereld.’

lees meer in het hele artikel 

 

Deel dit: