Bericht

ISDE subsidie aanvragen, stappen plan

Geplaatst op 31 oktober 2022, 12:58 uur
Illustration

ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) is een subsidie die huiseigenaren financieel ondersteunt om duurzame maatregelen te nemen in huis en zo energie te besparen. De ISDE-subsidie loopt door tot 2030. Je kunt een aanvraag indienen op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hieronder informatie die je hierbij kan helpen.

NB : Wilt u goed voorbereid zijn op het indienen van uw subsidieaanvraag? Doorloop dan eerst het RVO stappenplan. U leest in een aantal eenvoudige stappen wat u moet doen, zodat u de aanvraag goed kunt afronden.
Naar het stappenplan

Algemene info ISDE
Bent u eigenaar van een koopwoning en is deze woning uw hoofdverblijf of wordt deze uw hoofdverblijf direct na renovatie? Dan kunt u gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Dat kan met een investering in een (hybride) warmtepomp, zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet en met 5 typen isolatiemaatregelen. NB : Dit is geen subsidie voor, nieuwbouw
airco (ook wel lucht-lucht warmtepomp), uitbreiding van een woning (uitbouw)

Neem één of meerdere maatregelen
Subsidie bij één maatregel
Neemt u één isolatiemaatregel, dan krijgt u als woningeigenaar ongeveer tot 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Het percentage is een inschatting, de precieze subsidiebedragen vindt u vanaf 2023 op de pagina van de maatregel. Aanvragen voor één maatregel kan vanaf 2 januari 2023 voor een maatregel die u vanaf 2 april 2022 heeft geïnstalleerd.

Subsidie vanaf 2 maatregelen
U combineert bijvoorbeeld een isolatiemaatregel met nog een andere isolatiemaatregel of met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenetaansluiting. Als u 2 maatregelen of meer neemt, krijgt u tot ongeveer 30% van de gemiddelde totale isolatiekosten aan subsidie. Het percentage is een inschatting. De precieze subsidiebedragen vindt u op de pagina van de maatregel. U kunt ook de rekentool gebruiken.

Oriënteren
Weet u nog niet weet welke maatregelen u kunt gaan toepassen? Verken uw mogelijkheden dan eerst op www.verbeterjehuis.nl . Of laat u adviseren door uw uitvoerder(s) en kijk of uw gemeente een energieloket heeft. Mogelijk kunnen zij u adviseren met het maken van keuzes. Wilt u een maatwerkadviesrapport, ga dan aan de slag met een energieadviseur via Zoek een energieadviseur.

zie verdere info op RVO website 


Deel dit: