Bericht

Klimaatplatform voorzitter Kees Vendrik roept om slagkracht!

Geplaatst op 16 november 2022, 12:04 uur
Illustration

"Waar je ook zit, wat je ook doet: de komende jaren moet de slagkracht omhoog. Dat lukt pas goed als zoveel mogelijk burgers en bedrijven gaan meedoen.

[..]

Een beter klimaat is WEL een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Er zijn goddank veel mensen die in die geest in actie zijn gekomen. We zijn vandaag in Nederland gezegend met vele, fantastische initiatieven van burgers en bedrijven, van netwerken, wetenschappers, en activisten. De transitie van onderop. Deze koplopers zijn een grote krachtbron van inspiratie en duurzame vernieuwing. Velen van U. Ga alsjeblieft door en hou vol!

Laten we ook de hand uitreiken naar vele burgers en bedrijven die vandaag de dag worstelen met de vraag wat zij kunnen doen, wat hun aandeel kan zijn. Beter snappen wat zij nodig hebben helpt de boel vooruit. Daar kunnen we iets aan doen.  Minister Jetten heeft mij gevraagd om onafhankelijk voorzitter te worden van het Nationaal Klimaat Platform."

2 december organiseert de kersverse voorzitter een webinar om met ons allen in gesprek te gaan. https://nationaalklimaatplatform.nl/nieuws/2336100.aspx En ze zoeken nog een spreker die het belang van maatschappelijke democratie goed kan verwoorden. 

Deel dit: