Bericht

Rabobank en 02025 werken samen aan meer Energiekoplopers

Geplaatst op 12 december 2022, 10:03 uur
Illustration

Amsterdam, woensdag 7 december 2022 - Rabobank en 02025 zijn een unieke samenwerking aangegaan om samen meer impact te maken op de energietransitie in de regio Amsterdam. De sociale basisbeweging 02025 inspireert en ondersteunt zogenaamde ‘Energiekoplopers’, maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan de -urgente- energietransitie. Rabobank ondersteunt de beweging met kennis, geld en haar netwerk.

Think global, act local

Centraal in de grassroots aanpak van 02025 staan de Energiekoplopers, een groep mensen in de regio Amsterdam, bestaande uit bewoners, ondernemers en overheid. Zowel de Rabobank als Oranje Energie, de organisatie achter 02025, zijn ervan overtuigd dat de overgang naar schone energie gebaat is bij samenwerking tussen véél lokale organisaties en véél mensen. Beide partijen vinden elkaar in de coöperatieve route naar schone energie.

De voorzitter van de Raad van Toezicht van Oranje Energie, voormalig minister Jacqueline Cramer, licht toe: "De Rabobank is een partner met ruim honderd jaar ervaring met de coöperatieve route, waarin gelijkwaardig wordt samengewerkt aan één doel. Naast de overheid die het 02025 netwerk al jaren steunt, is de kracht van een coöperatief ingesteld bedrijf zeer welkom."

Ook Erik Versnel, coöperatief directeur van de Rabobank Amsterdam, zette zijn handtekening onder de meerjarige samenwerking: "Rabobank wil de bankier van de energietransitie zijn. Concreet laten we dat zien met bijvoorbeeld onze unieke ontwikkelbijdrage voor energiecoöperaties. Hiermee helpen we energiecoöperaties in de ontwikkelfase op weg met kennis, netwerk en financiële steun en versnellen we samen de energietransitie."

De aftrap van de samenwerking vond plaats op de middenstip van het Olympisch Stadion in Amsterdam, de thuisbasis van 02025.

 


Deel dit:
1 reactie

Manja Bakker

Diezelfde RABO die weigert leningen te verstrekken aan boeren die willen verduurzamen? Diezelfde RABO die twee handen op één buik is met de grootste fossiele brandstoffenondernemers? Dit heet 'groenwassen'; jammer dat Amsterdam hier aan meedoet.
di 13 december 2022 13:26
Wil je reageren? Meld je dan aan.