Bericht

VRIJWILLIGERS GEZOCHT VOOR BUURTACTIE DAGEN AMSTERDAM WARM

Geplaatst op 24 januari 2023, 00:00 uur
Illustration

Jij en ik weten ondertussen alles van energie besparen. Maar dat geldt nog lang niet voor iedereen. En daarom ben ik, Radboud Williams, op zoek naar vrijwilligers die samen met mij buurtbewoners willen helpen hun energierekening te beteugelen. We hebben ondertussen ruim 50 bewoners geholpen met twee acties! En we werken nu goed samen met !Woon.
 
Op vrijdagmiddag 27 janauri en zaterdagochtend 28 januari en andere datums gaan we langs buurtbewoners om uitleg te geven over energiebesparende tips. We nemen gratis producten mee zoals ledlampen en radiatorfolie. En we brengen die producten meteen aan.
 
Technische kennis is niet noodzakelijk, uitleg over de tips en het aanbrengen krijg je van tevoren.
 
Voor de actie selecteerden we een aantal buurten, waaronder de Hoofddorppleinbuurt, Minervabuurt en Stadionbuurt e.o. Het zijn buurten met veel slecht geïsoleerde (huur-)woningen met enkelglas, waar we dus veel energie en geld kunnen besparen. De buurten zijn geen onderdeel van het Isolatieoffensief van de Gemeente. Samen met 02025 legden we contact met de lokale buurtorganisaties.
 
02025 zal in nauwe samenwerking met de gemeente, !Woon en andere partners om de twee weken Buurtacties organiseren. Zo houden we Amsterdam Warm. 
 
Heb je interesse? Meld je dan aan bij radboud@02025.nl. Doe dat graag ook als je op de genoemde dagen niet kan. En ook als je geinteresseerd bent om kozijnfolie te leren aanbrengen bij enkel glas.
 
Amsterdam Warm is een vrijwilligersinitiatief van 02025, in nauwe samenwerking met !Woon. 

Deel dit: