Bericht

Besparen energie rekening?

Geplaatst op 3 februari 2023, 17:46 uur
Illustration

Vergelijk het aanbod energieleveranciers!

Het loont weer als consument om de tarieven van verschillende energiebedrijven te vergelijken. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) constateert grote verschillen in de prijzen, die op jaarbasis voor een huishouden kunnen oplopen tot honderden euro's. De toezichthouder vindt dat de energiebedrijven betere informatie moeten verschaffen aan huishoudens.

Ga via deze link naar de Monitor Consumentenmarkt Energie

Om huishoudens een beter inzicht te geven in het aanbod en de gevolgen van het prijsplafond komt de ACM met een maandelijkse Monitor Consumentenmarkt Energie. Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de ACM: "Uit onze monitor blijkt dat er grote verschillen zijn en dat er weer iets te kiezen is voor consumenten. Niet alle leveranciers doen moeite om klanten te werven en het aanbod is lastig met elkaar te vergelijken. Leveranciers moeten transparant zijn over hun tarieven en zorgen dat hun aanbod goed te vinden is."

In de maandelijkse energiemonitor kunnen mensen op basis van hun verbruik zien hoe de verschillende energiecontracten uitpakken. Dat doen energiebedrijven zelf volgens de ACM te weinig.

Deel dit: