Bericht

De IJsbrekers Toolkit

Geplaatst op 6 februari 2023, 10:44 uur
Illustration

Bijna 90 pagina's vol inspiratie, wetenschappelijke kennis en waardevolle praktijkinzichten over die grote vraag: Hoe breek je het ijs tussen mensen die anders aan elkaar voorbij zouden gaan?  Bovendien trakteren we je op een praktisch stappenplan dat je met allerlei creatieve oprachten op weg helpt om je eigen ijsbreker te ontwikkelen.  Leuker kunnen we het maken en makkelijker ook!

Kom dan gauw langs in onze online werkplaats en download "De IJsbrekers Toolkit", helemaal voor niks. 

Over de Toolkit
Het omvat een stappenplan en theorie over het faciliteren van ontmoetingen: het ijs breken in contexten waar mensen veel aan elkaar voorbij gaan.
De toolkit is voor iedereen die meer en beter contact mogelijk willen maken in buurten, flats, straten en wijken, voor meer verbondenheid en leefbaarheid. Maar ook op evenementen waar mensen uit verschillende groepen niet met elkaar mengen, of voor inspraak avonden waar niemand op af komt.

De toolkit is het eindproduct van Project IJsbrekers, een kunstzinnig actie-onderzoek naar ontmoetingen tussen onbekenden. Het project omvatte literatuuronderzoek met studenten van het Rotterdam Arts and Sciences Lab, een cocreatief traject met bewoners van de Rotterdamse wijk Groot-IJsselmonde om tot een leuke ijsbreker voor hun wijk te komen, en het actie-onderzoek zelf dat van '21 tot '22 in diezelfde wijk plaatsvond.

BRON vermelding :  Project ijsbrekers  dank voor gebruik.

Deel dit: