Bericht

Hulp nodig van het netwerk van netwerken

Geplaatst op 7 februari 2023, 09:58 uur
Illustration

Beste lezers van deze nieuwsbrief. Graag vragen we jullie hulp. We hebben een fantastische doch bescheiden doorbraak in het systeem gerealiseerd.

Al jaren delen we onze kennis en mensen met elkaar. Op elk energieontbijt schieten de mensen en de ervaringen door de ruimte heen. Alle kennis is van ons samen en mag iedereen vrij over beschikken. Alle namen in het netwerk en telefoonnummers zijn vrij toegankelijk want het zijn 'leden van het platform' Dat is niet nieuw. Wel nieuw is dat we ook geld hebben om te delen. Het Energiekoplopers Fonds.

Om dat bekend te maken vragen we hulp. Denk aan een netwerk in je buurt, je sportclub, opleiding of je familie waar mensen zitten die ideëen hebben voor schone energie. En ze kennen jou -dus jouw netwerk- maar ze hebben wellicht net een financieel steuntje in de rug nodig om echt aan de slag te gaan met gebouw of gebied. 

In het Energiekoplopers Fonds zijn bedragen van "tot €500" aan te vragen, voor het ontwerp van een flyer, een zaalhuur of koffie. En er is 8 keer het bedrag van €2500 aan te vragen. 

Dat klinkt allemaal goed. Nu nog de vraag: hoe bereiken we het netwerk dat we normaal niet bereiken. Die de weg naar andere fondsen niet weten? Wij denken dat jullie appgroepen, social media en eigen websites daar ruimte voor hebben.

Onze vraag is, wil je helpen dit doorstuurbericht te verspreiden in je netwerk van netwerken? Dank, bij voorbaat. En waarom is het nu een systeemdoorbraak? Omdat we over dit geld als koplopers zelf kunnen beslissen. In korte tijd, dus: aangevraagd in februari, toegekend voor 15 maart, overgemaakt op de 16e! Snel en wendbaar als we van elkaar gewend zijn. Maar nu rest dus nog de vraag: hoe verbreden we dit netwerk van koplopers buiten onze bubbels, dus via de voetbalclub in Weesp, de taalles in Noord en de Spring Highschool in Nieuw-West? Graag met jullie hulp:  

Post deze zin in je sociale media: 

Nieuw: het Amsterdamse Energiekoplopers Fonds! Jouw initiatief in Amsterdam om samen energie te besparen of op te wekken kunnen wij actief ondersteunen met geld, kennis en netwerk! Ga naar www.02025.nl/koplopersfonds voor voorwaarden en inschrijving!

Post deze zin in de appgroep:

Nieuw: het Amsterdamse Energiekoplopers Fonds! Jouw initiatief om samen energie te besparen of op te wekken kunnen wij actief ondersteunen met geld, kennis en netwerk! Tot en met 28 februari kun je jouw initiatief, dat je samen met je buren, de VVE of bedrijventerrein start, indienen. Ga naar www.02025.nl/koplopersfonds voor voorwaarden en inschrijving! Let op: deze keer alleen voor Amsterdammers! https://youtu.be/eK6ZWYxbywI  

 

Zet dit bericht op een website van je school of voetbalclub:

Energiekoplopers Fonds biedt alle Amsterdammers de kans om samen energie-ideeën verder te brengen. 

Amsterdam, februari 2023 - Platform 02025 lanceert een nieuw fonds voor alle Amsterdammers vanaf 18 jaar die samenwerken, bijvoorbeeld als bewoners of organisaties, om minder energie te gebruiken of schone energie op te wekken. Het fonds ondersteunt energie-ideeën voor een gebied binnen Amsterdam, zoals een buurt of een bedrijventerrein, met geld, kennis en netwerk van experts. Alle Amsterdammers kunnen nu zonder veel drempels ondersteuning krijgen. 

“Dit fonds lost een probleem op” aldus Pauline Westendorp, woordvoerder van 02025, “want voor ideeën die zich nog in de idee- of planfase bevinden, is het op dit moment niet eenvoudig ondersteuning te krijgen. Wij brengen daarin verandering met dit laagdrempelige fonds.” Aanvragen kan via http://www.02025.nl/koplopersfonds. Tot eind februari 2023 is de website open. De aanvrager kiest zelf voor een bedrag tot € 500 of een aanvraag van €2500, afhankelijk van de behoefte. In totaal is €28.000 beschikbaar.

Het platform 02025 vormde onder leiding van oud-minister Jacqueline Cramer een Toekennersteam dat bestaat uit een diverse groep mensen met kennis over en ervaring met innovatie en energie. Zij beslissen samen of een idee in aanmerking komt. Al op 16 maart 2023 worden de toegekende aanvragen bekendgemaakt via de website van 02025.

 
Of vraag ons om een papieren poster die je kan ophangen via pauline@02025.nl 

Hier alle beelden die je bij je berichten kan plaatsen: https://drive.google.com/drive/folders/1E3tWlYIVHTgYhBNgMM961fgXvuURHRdM?usp=sharing 

Deel dit: