Bericht

Helden op sloffen

Geplaatst op 17 februari 2023, 14:27 uur
Illustration

Koplopers worden sloflopers

Vandaag zijn de kinderen van 5e Montessorischool klas BBG naar het gemeentehuis gegaan op, je raadt het niet, sloffen.  

In de krant die de klas vandaag aanbood aan Stadsdeelbestuurder Rick Vermin staat alles beschreven, hoe we als Nederland kampioen zonne-energie zijn! Volg de link naar de krant!

Jasha, Tunnis en Isaac: “We doen dit omdat we aandacht willen voor meer groene energie en minder CO2 uitstoot “ieeeeeuw J”. Maar jij denkt, sloffen huh? Wat heeft dat er mee te maken? Nou sloffen zijn warm en snel aan te trekken. Maar wij trekken ze aan naar het gemeentehuis omdat we meer schone energie willen.” Vandaag informeerden koploper Alex van ETO, Eteck en de gemeente de klas over warmte en koude opslag (WKO) in Oostpoort.

Leonore, Piet en Felix: “Vandaag ging de klas op sloffen omdat je alles kan bereiken, gewoon op sloffen, zolang je maar hard werkt. Je draagt warme sokken als je het koud hebt. Zo bespaar je energie. Verwarming uit sloffen aan!” 

De klas heeft in het Energieproject in 20 lessen 2 fases doorlopen om de school op schone energie te krijgen. En eigenlijk ging dat best makkelijk, met de juiste experts die informatie gaven.  Dus op sloffen!   

Stadsdeelbestuurder Rick Vermin: “Lessen over duurzaamheid dat kreeg ik vroeger niet op de basisschool. Tof dat deze lessen er tegenwoordig zijn en mooi hoe de Montessori School samen met 02025 en coöporaties uit de buurt hier een steentje aan bijdragen. Aan de hand van de vragen en antwoorden die ik vandaag vanuit de kinderen heb gehoord, merk je dat de leerlingen al veel weten over duurzaamheid en zich heel bewust zijn van de milieu- en klimaatdoelen die er liggen. Groene energie is voor deze kinderen al de norm en dat doet mij vreugd, want zij zijn de volgende generatie die de aarde weer een stukje beter kunnen maken”. 

Het project heeft ook media aandacht gekregen in Oost Zie ook bericht in Oost-online : https://oost-online.nl/leerlingen-5e-montessorischool-verduurzamen-op-hun-sloffen/ 

 

Deel dit: