Bericht

Verslag cursus kozijnfolie aanbrengen

Geplaatst op 21 februari 2023, 11:10 uur
Illustration

Hoe je kozijnfolie aanbrengt op enkel glas? We leerden het op 10 februari in een uitleg van Peter Leeuwenburgh van www.isowindow.nl , die werkt onder het motto “niemand mag in de kou zitten”! En laat dat nu net ook het doel zijn van de Amsterdam Warm van Radboud en Schinkelwarmte van John en Ruud. Samen organiseerden we de workshop, met uiteindelijk zo'n 14 deelnemers. 

Het was een mooie middag. We hebben in twee huishoudens vier ruiten gedaan. De 'klanten' ondervonden dat het uitzicht door het raam iets melkachtiger was, maar niet zo ernstig dat ze het er meteen weer af wilden halen. We leerden ook hoe om te gaan met kleine dingen die in de weg zitten, zoals hang- en sluitwerk. Daar plak je gewoon omheen, via de ruit zelfs. 

Heel veel dank aan Peter voor de les. Hier de gegevens van zijn webshop en kennissite, dat in Nederland heel handig gerold wordt, waardoor het heel makkelijk aan te brengen is: https://isowindow.nl/ .

Let op: kozijnfolie aangebracht op enkel glas is een primitieve vorm van dubbel glas. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat iedereen dubbelglas heeft, maar ondertussen bespaart kozijnfolie veel energie en is het comfortabel. Dit scheelt ongeveer 13 m3 per m2 per jaar. https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/isoleren-en-besparen/isolerende-raamfolie/#:~:text=Raamfolie%20of%20nieuw%20glas%3F,2%2C50%20per%20vierkante%20meter

Email van Peter: info@isowindow.nl 

En bestel hier folie via de kortingscode.. https://02025.nl/product/2494/isowindow-isolerende-kozijnfolie--met-extra-korting 

Deel dit: