Bericht

Amsterdamse Energiekoplopers krijgen ruim baan

Geplaatst op 15 maart 2023, 12:08 uur
Illustration

Hieronder in de twee gele afbeeldingen: de toekenning van 11 bedragen tot €500 en de toekenning van 9 bedragen tot €2500. 

En daaronder staat een link met "terugkijken', daar kan je het half uur van de officiële toekenning door Gijs (12 jaar) en Julian (12 jaar) van de Geert Grooteschool 2 terugkijken.

Dit is het persbericht: 

Amsterdam, 15 maart 2023 - Vandaag heeft het Amsterdamse Energiekoplopers Fonds de eerste toekenningen van geldbedragen van rond de €500 en €2500,- bekendgemaakt. Het fonds stelt geld, kennis en netwerk ter beschikking aan bewoners, organisaties en buurtgenoten die dit gebruiken voor initiatieven die bijdragen aan minder energieverbruik of het opwekken van schone energie voor Amsterdammers.

Het Energiekoplopers Fonds wordt beheerd door netwerkorganisatie 02025 en is laagdrempelig opgezet om grassroots-projecten de ruimte te geven. Het Toekennersteam onder leiding van oud-minister Jacqueline Cramer had veel inzendingen en was onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen. Het fonds ontving in totaal 34 inzendingen uit 7 verschillende stadsdelen en heeft €28.000 verdeeld over 20 projecten.

Pauline Westendorp, woordvoerder van 02025, zegt: “Dit toont aan dat er stadsbreed behoefte is aan een laagdrempelig fonds waar bewoners en organisaties met elkaar aan de slag kunnen gaan om onze mooie stad schoner te maken.” Het fonds heeft bewust zo min mogelijk drempels opgeworpen om initiatieven te kunnen ondersteunen. 02025 zal over zes maanden een terugkoppeling geven over de 20 initiatieven.

Voor meer informatie over het Amsterdamse Energiekoplopers Fonds en de lijst met deelnemers, zie hieronder en  http://www.02025.nl/koplopersfonds !

De komende weken zullen we op de website 02025.nl ook aandacht besteden aan de 14 projecten die voorlopig alleen kennis en netwerk aangeboden krijgen, maar waar net te weinig geld voor beschikbaar was.  

Documenten

Deel dit: