Bericht

Tegenstrijdigheid bij cv ketel vervanging. Of niet?

Geplaatst op 12 april 2023, 12:09 uur
Illustration

Goede bedoelingen en heel noodzakelijk om bij kapotte cv ketels een hybride warmtepomp verplicht te stellen vanaf 2026. Maar het is een beetje vreemd als dat in de regelingen/ wetten staat want hybride betekende toch een kleinere warmtepomp naast de cv ketel?

Die zou dan bij grote kou extra vermogen voor de ruimteverwarming leveren. Of juist het warme douche-keuken water blijven leveren? Maar als je cv ketel over een poostje kapot is moet je dus niet meer over een hybride warmtepomp spreken. Want die cv ketel was dus kapot en gaat niet meer naast die kleinere warmtepomp warmte leveren. Die warmtepomp moet dus wel voldoende capaciteit hebben om je huis/ appartement te verwarmen. En warm water voor douche en keuken te leveren. Of je moet je huis zo hebben aangepast dat er dan minder warmtevraag is: isolatie en minder ventilatieverlies.

Hoe is dat nou bedoeld in de formulering van deze nieuwe eis? Even de kop van het betreffende artikel van de rijksoverheid hierbij: " https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/05/17/hybride-warmtepomp-de-nieuwe-standaard-vanaf-2026  " 

Deel dit: