Bericht

Les op school van Richard Ruijtenbeek

Geplaatst op 6 juni 2023, 11:01 uur

Vandaag gaf Richard Ruijtenbeek, een fantastische medewerker van de gemeente, in Amsterdam Zuidoost (en ook in 010 en bij de Universiteit van Utrecht) een gastles in onze klas 6 -groep 8- van de Geert Grooteschool 2 op Zuidas Amsterdam. Ons, betekent dat Isabella Jansen en ik al een jaar of 5 les geven aan de hoogste klas en nu bijna er aan toe zijn om samen met Meester Ernst, de directie te vragen de bestelling 'voor school op schone energie' te doen. Haha. Klinkt makkelijker dan het is, maar wie weet! 

En over Richard, wat een enthousiasme! 

Hij gaat ook helpen bij het nemen van de beslissing.. hoe krijgen we de school op schone energie? een warmtepomp? warmtenet? infrarood? of groen gas? Of een combinatie. In ieder geval energie besparen, daar zijn we vandaag weer een stapje verder mee gegaan in drie klassen en een kamer hebben we radiatorfolie aangebracht met de klas. 

De investering kan best wel eens een paar ton of in het allerduurzaamste geval 1 miljoen euro kosten.. en de eerste sponsorloop wordt al bedacht door de kinderen. We kunnen ook in gesprek met een bank gaan... 

We houden jullie op de hoogte, maar voor een mooie les met fijne filmpjes, check onderstaande powerpoint! 

En wil je ook een energieproject op de basisschool in je buurt? Laat het weten bij Isabella via buropuntjansen@gmail.com of wouter@02025.nl !

 

Deel dit: