Bericht

Wisdom of the Crowd: technische kennis gezocht voor Groen Gas project

Geplaatst op 8 juni 2023, 11:59 uur
Illustration

Hulp van mensen met technische kennis gezocht! Ken je mensen in de 02025-zwerm die ons kunnen helpen? 

Bij de Groene Hub in Zuidoost maken we Groen Gas met onze mini-biovergister en etensresten. Een geweldig mooi project. Etensresten apart inzamelen om er biogas en compost van te maken, het is geen klein bier! Nu verbrandt Amsterdam jaarlijks nog 70 miljoen kilo huishoudelijk GFE. Vergisten en composteren is goedkoper, volledig circulair en veel beter voor het klimaat. We doen in de Groene Hub (een buurtcoöperatie) onderzoek naar dit proces en we willen aan iedereen laten zien waar we mee bezig zijn. Hopelijk kunnen dan binnenkort veel meer lokale biovergisters in Amsterdam geplaatst worden. Je kunt een biovergister zien als een groene energiecentrale die op etensresten draait.

Nu zijn we bij de Groene Hub bezig met de volgende stap voor onze opstelling. We willen een biogas-generator aanschaffen, zodat we in de zomer (als we het gas niet nodig hebben voor de verwarming van ons pand) het biogas kunnen omzetten in elektriciteit. 

We zijn op korte termijn op zoek naar mensen die technische kennis hebben op het gebied van elektriciteit en omvormers, en mensen die verstand hebben van verbrandingsmotoren. Die biogas-generator is een soort brommer die op nogal instabiel gas moet lopen. 

Ben je zo'n technisch persoon of ken je iemand die ons zou kunnen en willen helpen, bel me (06-28901029) of mail me (peter@groenehub.org). 

Bij dit bericht heb ik een afbeelding toegevoegd met een schets van de opstelling. Er valt bijzonder veel te vertellen over het project, dat doe ik graag, maar nu zoek ik vooral mensen die mij iets kunnen vertellen :-)

Illustration
Een vergister maakt biogas en biowater. Met beide producten kun je nuttige dingen doen - als dat tenminste juridisch mag...
Deel dit: